Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2011 11:40 - БОТЕВ - Красота, вяра и борба
Автор: baimomchil Категория: Спорт   
Прочетен: 5301 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 14.06.2011 11:43


В тази постинг няма да говоря за суха статистика, въпреки че най-вероятно счупихме всички рекорди. Това не ме интересува. В този постинг няма да си го меря с другите отбори. Не, в този постинг ще говоря за чувства. Чувствата които изпитах през последните години, чувствата изпитали и другите ботевисти, свързани с нашата религия - БОТЕВ ПЛОВДИВ.

СРАМ, ОМРАЗА, ГНЯВ но никога отчаяние
10 години под управлението на нечовека дх-с - най-черните години в историята на Ботев. Никога не мога да си обясня упортството и ината на нечовека. В това в което съм сигурен е че този изрод, печелеше от този отбор и не е инвестирал нито лев в него. Всички пари които влизаха бяха от спонсори, помагащи на любимият си отбор, като КЦМ, Панаира и други. Единствената му инвестиция беше една смешна сума оформена като заем на лицето дх-селският, към собствеността си Ботев Пловдив. Само това обяснява упоритият инат да държиш този отбор при все, че целият град те мрази и презира. В крайна сметка той си получи заслуженото. В момента селяка е просто едно зомби, човек без душа, мразен от целият град и синоним за посмешище през цяла България. Толкова, прекалено много внимание му обърнах. ТОЧКА.

ВЯРА и БОРБА
Борбата бе тежка, цената висока, но удоволствието беше неописуемо. Да видиш Ботев свободен - БЕЗЦЕННО. Мъката свърши, а аз изпитах такова удоволствие да съм на Колежа, сравнимо с първите ми години през 80-те с онзи велик отбор на Бакала, бат Петьо Зехтински и останалите... Никога не съм вярвал, не съм си и помислял дори, че Ботев ще играе във В група, а аз ще изпитам такъв кеф от мачовете там. Е, това е факт. Много хора не го разбират и няма да разберат, но това са чувства, те остават неразбрани понякога.

Публиката
Огромни благодарности за тази велика публика. Всичко което постигна тя е издигна в друго измерение на бг фен културата. Мачовете с Нафтата - КРАСОТА. Без нея е ясно, че всичко това няма да го има. Само за сравнение мога да дам Нафтата, Фенският Спартак, Дунав Русе (колкото и респект и симпатии да изпитвам към тях). Къде са те в момента, къде сме ние? Много хора не ме разбират, като им говоря за Ботев. Чудя се какъв е тоя "паляк", ходеш на мачове във В група и толкова страстно запален към отбора си? Аз им съчувствам, че никога няма да разберат и изпитат тези чувства. Този адреналин. Тези които пък разбират и знаят за какво им говоря ни завиждат благородно. Други изпитват злоба към нас. Безразлични няма, което покзава, че сме на прав път. Благодаря ви момчета, ботевиският дух е по-силен от всякога.

Ръководството
Огрмони благодарности към Марин Бакалов и хората около него. Благодарности към Сдружението и към новите собственици. Тази инвестиция, ще бъде една от най-успешните им не толкова откъм финанси, колкото към общественно положени, респект и популярност.

Футболистите
Някой от тях може би няма да постигнат, кой знае какво и да направят кариера, но всеки един от тях може да е сигурен, че името му ще бъде написано със златни букви в историята на Ботев Пловдив, защото точно в този исторически и повратен момент бяха на Колежа и носеха жълтата фанелка. Благодаря ви момчета, ние няма да ви забравим.

Медията BULTRAS TV
Ако някой ми беше казал преди години, че аз ще седна да гледам мач от В група по телевизията (пък макар и интернет такава) или да го слушам по радиото, щях да го пратя на преглед в психо диспансера. В момента обаче се моля ТВ правата за Б групите да отпаднат и да може и догодина БУЛТРАС ТВ да предава мачовете. Да не говорим пък за хилядите бултраси, които не са в България и това е единственият им шанс да са на Колежа, а и в гостуванията. Огромно благодаря за сайта, радиото и телевизията. Продължавайте все така.

Феншопа
Да вече може да купиш (за себе си и за децата), артикул който знаеш, че е оригинален и парите отиват в касата на отбора. Чувството е неуписуемо особенно като видиш усмихнатото си дете, носещо гордо новата шапка на Ботев, или ключодържателя на Наско Курдов :). Новите екипи изглеждат супер. Мисля че обновя гардероба си, а "доматът" е симпатично простоват, а и винаги изпитвам сантименталностти, когато някой се върне към корените си и не забравя историята си.

Бъдещето
Връщането ни в А група не подлежи на съмнение. Съперниците отново ще бъдат сковани, изпитващи паника, че срещу тях се изправя великият Ботев, с тази невероятна публика. Предстои и 100 годишнината. КРАСОТА.


Само Ботев!







Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Ботев Пд - завинаги
15.06.2011 13:50
(y)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: baimomchil
Категория: Спорт
Прочетен: 2025109
Постинги: 118
Коментари: 1231
Гласове: 870
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031