Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2009 10:49 - Местният шовинизъм
Автор: baimomchil Категория: Спорт   
Прочетен: 2911 Коментари: 3 Гласове:
0



Местният патриотизъм избиващ към шовинизъм е много характерен за българските градове и села. Чували ли сте как след освобождението като са избирали столица на България, градът ХХХ е изгубил само с 1 глас и столица е станал Мордор :). Тая история съм е чувал поне за 5 различни града, единият от които е Казанлък.

Както и да е не това е темата на този ми пост. Темата на този пост е за пловдивският футбол, който без съмнение за пловдивските фенове е повече от игра. Той е религия и начин на живот. Затова и местният шовинизъм на тема футбол е особенно силно изразен сред феновете, за мое учудване и сред журналистите. Повод да напиша този пост е ето това умотворение на г"син журналиста Кирил Налджиев.

http://sport.plovdiv24.com/102308.html

Тази мозъчна диария е толкова смешна, че чак е жалка. Незнам откъде му е хрумнало на авотра, че видиш ли ЦСКА и Левски се изплашили от Локото, който до момента е бит като тъпан във всички контроли които изигра от знайни и незнайни отборчета, та чак организирали заговор с програмата им. Тва малко ми прилича САЩ да се изплаши от нашият военноморски флот и от двете ни подводници, едната от които не е действаща. Че програмата е тъпо направена за Локото спор няма, ама чак пък заговор...

Реално тази статия нямаше да предизвика в мен тази реакция и бих е подминал с пренебрежителна усмивка, ако положението с пловдивският футбол не беше толкова плачевно. И вместо на това да се набляга в журналистическите анализи, те се занимават с конспирации и конспиративни теории.

Локото е обречен на средняшко съществуване и борба за оцеляване с Галка. Няма трансфери няма пари, крета се криво ляво, ама докога?

За Ботев мъката ми е голяма. И тук Кирчо Налджиев вместо да направи едно журналистическо разследване за далаверите на селската гнида гнусна и да пуска всеки ден статии срещу него, се надява Ботев да вземел победа срещу шопските отбори. О свещенна простота! Отбора е в кома и всеки момент ще умре, той за някакъв мач за когото на никой не му пука има някакви полюции. Нямам думи. Тотално неразбиране на приоритети!!! Журналист !!! Спортен при това.

И накрая пожелавал успех на Дери Сити и Баку. Абе Кирльо ми ако догодина дай боже Ботев се отърве от селският или Локото намери по нормален собственик и се класира на 3 място, но се окаже че няма да играе в Европа, щото сме останали с 3 отбора, както сме на път това да се случи, още повече ако Дери и Баку отстранят ЦСКА и Левски, тогова кво ще пожелаваш бе разбирачо?

Ама така е по-лесно, За проблемите се иска много работа за да се разрешат. По лесно е да нашишеш "смърт за шопите" и да се кефиш на одобрителните коментари под статията, така както ислямските религиозните водачи се кефят на одобрителните викове на тълпата, като призовават към джихад и смърт за западният свят.






Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gothic - Е,
04.08.2009 11:09
то едва ли има два съседни града, градчета, села или паланки в България, които да не се ежат и да не си ги мерят помежду си. Обикновена комплексарщина според мен. Познавам един 60 и няколко годишен байчо, убеден комунист, който всяко изречение започва и завършва с псувня по адрес на американците. А той и булката му преживяват основно със средствата изпращани от синчето му в САЩ...Булгар, Булгаааааар - както е рекъл класикът.
цитирай
2. анонимен - Оффф бай момчиле, май ти е влезло ...
06.08.2009 11:42
Оффф бай момчиле, май ти е влезло много на дълбоко щом така си изквичал на умряло. То твойто не е и мозъчна диария, просто е НИЩО
цитирай
3. baimomchil - до анонимен паляк номер 2
11.11.2009 19:52
Добре Кирчо Свирчо
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: baimomchil
Категория: Спорт
Прочетен: 2030323
Постинги: 118
Коментари: 1231
Гласове: 870
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930