Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2010 14:55 - SOS Биби, автошествието на АКБ
Автор: baimomchil Категория: Новини   
Прочетен: 4240 Коментари: 8 Гласове:
4



Който разбрал - разбрал, в Неделя се проведе уникално по-рода си автошествие, организирано от АКБ (ауди клуб България), които всъщност са най-обикновенни хора от един обикновен интернет форум, единственното, което ги свърза е любовта им към колите или по-специално към марката Ауди, или вероятно просто защото карат Ауди.

Шествеието беше уникално по рода си, защото за пореден път доказа каква сила е интернет и каква сила са форумите. Да това можеше да се случи и в друг форум и се е случвало и в друг форум - БГ Мама например, макар и поводът да е бил друг.

Мащаба разбира се излезе извън форума. Постинги и апели за оказване на помощ на Биби, заляха и блог.бг, фейсбук и останалите форуми и доказаха за пореден път, че в България, има много качествен материал и че в България не е трудно да се постигна гражданско общество и нещата могат да тръгнат от най-мощната медия, която за радост не е собственост на никой - ИНТЕРНЕТ.

Като стана въпрос за медии - как точно медиите отразиха събитието - никак, или почти никак. Доколкото разбрах в БТВ са пуснати връзки и там отразяването беше прилично. В БНТ нещата бяха просто трагични, дори не се и показаха, номера и сметката за набиране на средствата. Новината за това как топлото време е развалило киселото зеле на българина се оказа доста по-значима от това да се спаси едно болно дете. Зелето кьосе и бай Митьо от женският пазар, бяха много по-значими от тревогите на едни родители, превещи невъзможното да спасят 5 годишното си дете.

Разбира се топ новината беше за укриването на данъци на елитна столична чалготека, където се събира всичкият курволяк и вип мутрогените, което, хм с еднодневният си оборот биха спасили поне 2 деца като Биби. Но "Суетата ми е любимият човешки грях" - казваше Ал Пачино в ролята на Дявола, от филма Адвокат на Дявола. Друго си е да пристигнеш с огромна лимозина и да я паркираш на тротоара пред входа на заведението.

Но да се върнем на журналистите. Незнам някой от тях осъзна ли каква сила са ФОРУМИТЕ и Интернет като цяло? Незнам някой политик осъзнава ли как от форумите един ден може да се помете и правителство? Надали съдейки по отразяването.

А замисляли ли сте се, че за толкова кратко време се събраха около 65 000 лв и това са дарения само от обикновенни хора? Няма фирми. Няма медийни кампании в Прайм Тайма.

А за финал искам да завърша с нещо по-позитивно.

Искам да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на организаторите!
Искам да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ и на Полицията, която беше подсигурила всичко и спомогна автошествието да мине безпроблемно.

Искам да покажа възхищението си от родителите на Биляна, които са намерили сили да правят и невъзможното за да спасят детето си. Доста кураж се иска за това.

И накрая да пожелая на самата Биби, много много усмивки, весели игри и прекрасно детство, а като порасне - сигурен съм че самата тя ще е начело нещо още по-прекрасно от това, което направиха АКБ днес!





Гласувай:
4



1. kasnaprolet9999 - Възхитена съм от тяхната инициа...
23.11.2010 10:16
Възхитена съм от тяхната инициатива, видях част от тома автошествие на околовръстното, когато отивахме на свиждане на моята майка. Всичко бе добре организирано и не пречеше на движението. Аз отдавна пуснах по мобилния съобщения, но за съжаление нямам възможност за повече. Държавата не се грижи за възрастните хора с дименция и други заболявания и оставя всичко на нас, цялата ми заплата отива за заплащане на таксата старческия дом на мама, лекарства и памперси. Уж щяха да правят държавни хосписи от болници, които не стават за друга, а вече две години нищо. Поздрави!!!
цитирай
2. baimomchil - Сумата е почти събрана, но по-важното е че
23.11.2010 10:23
Държавата е решила да отпусне помощ на Биби. Постигнахме голяма победа!
Остава детето да оздравее.
цитирай
3. kasnaprolet9999 - Много се радвам, но защо винаги т...
23.11.2010 19:14
Много се радвам, но защо винаги трябва да скачаме и протестираме, за да ги накараме да се замислят върху тези проблеми.
цитирай
4. baimomchil - Всъщност това което е решила държавата е без значение
23.11.2010 19:58
Ето думите на бащата на Биби:

Здравейте ПРИЯТЕЛИ!!!

Нямам думи за да изкажа възхищението си и благодарностите на цялото ни семейство за тази невероятна подкрепа!!!
Искам да ви кажа,че вече средствата са почти събрани и скоро Билянка ще замине за Германия.
По важното което се надявам да се случи след кампанията е друго- да се промени начина на разглеждане на молбите за лечение на деца в чужбина. Днес разговарях с новият директор на Фонд за лечение на деца и му казах точно това. Каквото и да решат по нашият случай вече ще е късно - дори да се одобри лечение в чужбина,средствата ще се преведат след минимум 2 седмици. А до тогава ние трябва да сме започнали вече терапията.
А съвсем наскоро от „Фонд за трансплантация” са отказали операция на това невероятно дете Пати!!! Защото все още тези решения се вземат еднолично (не от шефа на фонда).... а едва ли в България един човек е компетентен по всички медицински казуси!!! А когато ТОЙ е в отпуск ,или в болничен .... решението се бави докато ТОЙ се върне на работа. Е със сигурност това не е правилният модел за разглеждане на молбите! Точно това се опитват в момента да разнищят от БТВ и дано успеят , за да се промени накрая създаденото статукво!

Още веднъж респект към всички ви !!!!!
цитирай
5. kasnaprolet9999 - Там, където работя такова нещо не ...
23.11.2010 22:41
Там, където работя такова нещо не може да се случи, никой не може да излезе в отпуск, без да има кой да го замести. На молбата за отпуск се подписва и заместникът. Ако се случи той да се разболее, шефа на отдела го замества, ако и той е болен шефа на дирекцията. Що за правила са измислили там, това е недопустимо всичко да зависи от подписа на един човек, да не говорим, че това може да доведе и до корупция. Той винаги може да си вземе болничен и да забави някое решение.
цитирай
6. baimomchil - . . . да не говорим, че това може да ...
24.11.2010 09:55
...да не говорим, че това може да доведе и до корупция.

Много е вероятно точно това да е причината. Друга ми беше мисълта - парите са събрани и лечението започва!
цитирай
7. kasnaprolet9999 - Знаеш ли дали са приети останалите ...
24.11.2010 10:15
Знаеш ли дали са приети останалите искания, за ДДС и държавата да поеме лечението на онкоболните деца в чужбина, ако родителите им го пожелаят.
цитирай
8. baimomchil - Нямам идея, но предполагам че не. Не ...
24.11.2010 10:40
Нямам идея, но предполагам че не. Не се акцентира върху това, а трябваше. Ще ми се да продължим, може би след лечението да говорим с Милен и да продължим с исканията.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: baimomchil
Категория: Спорт
Прочетен: 2030163
Постинги: 118
Коментари: 1231
Гласове: 870
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930