Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2010 22:41 - България в Евровизия
Автор: baimomchil Категория: Музика   
Прочетен: 1835 Коментари: 2 Гласове:
3



Вече излязоха официалните резултати от Евровизия и те са повече от трагични за България и съответно за Миро. Всякакви опити да се прокара участието на Миро като добро или дори успешно се разбиха с тия мизерни 19 точки и 15-тото място от 17 участника във вторият полуфинал. Дефакто от двата полуфинала има само 3 песни които са след нашата, така че сумарно Миро е на 36-то място, което може да се нарече само с една дума ПРОВАЛ, особено предвид голямата кошница с която тръгна Миро и екипа му.

Всякакви драматизми по форуми и медии от сорта на "Миро ме накара да се почувствам горда, че съм българка", "Невероятно изпълнение на Миро" и т.н. са нищо повече от национало-шовинистични полюции на зомбирани от БГ медии българи, за които Миро е една от големите поп звезди на България.

Разни пък по-крайни изказвания като "Тия от Европа нищо не разбират от музика", "Да се откажем както Италия са го направили" (защото нашите песни не стигали до финала) и т.н. ги оставям без коментар, само с насмешка.

Каква е истината всъщност, ще се опитам да анализирам в този и в един следващ пост за българската поп музика.

Първо искам да кажа, че се надявах на провал на Миро в тази евровизия и то не защото Миро е педераст, както някои се опитаха да ми втълпят, а защото не бях съгласен с начина, по-който Миро бе изпратен за участие там. Без избор на публиката!

Мотивите за този начин на избор били, че видите ли другият начин не бил успешен. А дали е така???

Хайде да видим как се е представила България досега:

Година
Артист/Песен Точки Място
2005 1/2 финал Кафе с Лорейн 49 19 от 25
2006 1/2 финал М. Попова Let me cry 36 17 от 23
2007 1/2 финал Елица и Стунджи Вода 146 6 от 28
2007 финал Елица и Стунджи Вода 157 5 от 24
2008 1/2 финал Deep Zone DJ take me away 56 12 от 19
2009 1/2 финал К. Аврамов Илюзия 7 16 от 18
2010 1/2 финал Миро Ангел си ти 19 15 от 17

На всички ни е ясно, че Кафе си купиха участието - така че тогава нямаше избор - имаше купено участие и логично - провал.

Следват М. Попова, Елица и Стунджи, Дийп Зона и Човека Гъз. Как и защо последният спечели е голяма загадка за мен. Дали пак имаше някаква далавера или хората го харесаха?! Не вярвам обаче да е второто предвид критиката с която беше залят преди отиването му на Евровизия, каквато липсваше при другите трима, както и при Миро, затова съм склонен да мисля, че при Човека Гъз имаше някаква далавера в изобра му.

Затова и ще разгледам останалите 3 участия:
М. Попова - слабо към средно.
Елица и Стунджи - блестящо, безспорно успех за България.
Дийп Зон- добро. Реално бяха само на 8 точки от финала, песента им не беше лоша и ако имаха и по-добра вокалистка можеха да прескочат до финала.

Незнам какво са очаквали организаторите, може би да печелим всяка година, но това просто няма как да стане.

1 успешен от 3 не е толкова нисък процент, предвид пак повтарям ситуацията на българската поп музика, за която ще говоря по-нататък.

Обаче на нашите организатори, явно им се бърка в здравето, че разни анонимници като Стунджи и Ели или пък Дийп Зон отиват на Евровизия, за сметка на набедените за звезди Миро, Графа и Марийчето Илиева (абонати на годишните музикални награди на бг радио) и смениха регламента.

Резултата е очеваден - ТОТАЛЕН ПРОВАЛ , сравним с провала на Човека Гъз и Кафе.
Затова извода е един - дайте шанс на всички да се пробват и върнете обратно старият регламент, иначе догодина ще имаме поредното мизерно класиране. Този път на мястото на Миро ще е Графа или Марийчето Илиева, а може и Галка :).




Тагове:   България,   евровизия,


Гласувай:
3



1. cchery - Лично на мен Миро ми хареса
01.06.2010 10:28
как си изпя песента, а и мисля, че тя съвсем не лоша. Можеше да се заложи на повече хореография, на повече текст и дори контакт с публиката.

Но като цяло мисля, че организирането и изпращането на кандидат тук в България трябва да се преобърне на 180 градуса. И да се види защо българските песни не стигат до финала и така да е ясно каква трябва да е песента, какъв трябва да е изпълнителя и какво още е необходимо на сцената, за да се хареса българска песен. Ще ви припомня за първата Ку-ку академия, която Слави направи. Там единият от кръговете беше за песен за Евровизия оттам изскочи една прекрасна песен - Сън на Лора: http://www.youtube.com/watch?v=aJ-_9s0rNCM&feature=related. А в кръга за народни песни Светльо Христов представи прекрасната и според мен супер подходяща за Евровизия "Избегала мома": http://www.youtube.com/watch?v=aJ-_9s0rNCM&feature=related. И като цяло точно там се показа начина да се направи страхотна българска песен.....

А за човека-крясък от миналата година няма да коментирам - аз се уплаших като гледах полуфинала...... камо ли да гласувам за подобно нещо.
цитирай
2. baimomchil - То аз акцентирам не върху представянето и песента
01.06.2010 11:27
а върху начина по който тази песен отиде да представя България на Евровизия.

И дори и да се е харесала на част от българите, то ясно се вижда, че не получава одобрение в Европа, така че вместо да търсим грешките в себе си и да приемем поражението, ние търсим разни конспирации и тем подобни шитни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: baimomchil
Категория: Спорт
Прочетен: 2031707
Постинги: 118
Коментари: 1231
Гласове: 870
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930