Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2010 11:01 - Трагикомедия по българските пътища
Автор: baimomchil Категория: Други   
Прочетен: 29387 Коментари: 44 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
или една история за онеправданият български шофьор и изродите пешеходци

Място на действието:
град Мордор (София), бул. Александър Малинов, пешеходната пътека в участъка между кръстовищата на Мак Доналдс и Хит.

Интериор:

На въпросната пешеходна пътека има светофар, който обаче не работи.

Действие

Първа сцена:

бай Момчил с цялото си семейство Ани(жена му) и двете му малки деца пресичат на пешеходната пътека. Преминават едната лента стига до средата и чакат. Чакат, чакат, чакат...

Минават 5,6,7,8...15 коли. Никой не проявява дори и най малкото желание да спре.

Бай Момчил, решава да предприеме рискован ход. Стъпва на платното, прави две крачки напред с ясното съзнание, че колата която идва на среща няма да може да спре. Колата набива спирачкаи, бай Момчил се дърпа спокойно назад и колата спира точно върху пешеходната пътека.

Вътре в колата стои типичен орк (жител на град Мордор (София)). В колата има още 2 малки оркчета (най-вероятно деца на орка) и пакет от Мак Доналдс, вероятно вечерята на малките оркчета. Целият пребледнял, виждайки как размазва бай Момчил и дъщеря му, започва да крещи:

- Ти си изрод, бе! Кво правиш?

бай Момчил доволен го поглежда и му посочва пешеходната пътека

- Виж какво има тука. Пешеходна пътека.


Оркът продължава да крещи, набялгайки на това, че бай Момчил е изрод. Бай Момчил е доволен, че един орк го смята за изрод. Все пак нормално е изрода да смята човека за изрод, както и обратното.

В размяната на реплики между орка и бай Момчил, се включва и Ани (на бай Момчил жената).

Интересно е да се отбележи, че пресичайки в средата на кръстовището имаше 2 жени орки, които просто си пресекоха пешеходната пътека след като изрода спря върху нея. Зад пребледнелият орк имаше още около 5-6 коли, които просто го заобиколиха и подминаха.

Питам - може ли такова нещо никой да не се намеси и да защити нещастният орк от изрода бай Момчил.

Втора сцена:
Оркът придобива смелост, откопчава колана и слиза от колата, заплашвайки изрода бай Момчил с физическа саморазправа. Бай Момчил му се хили насреща изродски. Орка опитва да прегърне бай Момчил. Бай Момчил му отблъсква ръката. Оркът казва:

- Имаш късмет, че си с детето. То те спаси.

:) :) :) . Какво благородство от страна на орка, спрямо изрода бай Момчил.

Продължава размяна на реплики между тримата (Орка, бай Момчил и Ани). Бай Момчил отново посочва пешеходната пътека. Оркът в момент на мисловен спад, казва:

- Ама аз не видях, че светофара не работи.


Проява на разколебаване и слабост в борбата срещу изродите. Но веднага се окопитва след репликата на Ани, че никой не спира и от сума ти време пешеходците чакат. Орка отговаря:

- Ще чакате.

Последва нова силна реплика на Орка:

- Ще извикам полиция!!!


Крайно време беше, онеправданият орк да извика някой на помощ срещу изрода.
бай Момчил Изрода най-нагло му казва:

- Хайде извикай де - усмихвайки му се изродски.

Епилог:

Оркът се отказва от по нататъшни действия. Качва се в колата. В объркването си затваря вратата, а колана му оставя да виси навън и да се търкаля по асфалта.

Коментаран на сценариста:
Крайно време е в тая държава да се вземат мерки срещу изроди като бай Момчил, които искат да имат предимство на пешеходните пътеки и стресират нещастните орки.


Коментар на бай Момчил:
БББ беше казъл, че материала ни е скапан. Голяма част от хората мрънкат срещу скапаната ни държава, но на държавата и няма нищо, тя не е виновна, че пълно със скапани орки, които са готови да те обвиняват, за това че за малко не са те размазали на пешеходна пътека, да те заплашват със саморазправа, че и да те заплашват с викане на полиция!!!

Който е ходил в западна Европа или Америка е наясно каква е ситуацията там. За съжаление ние сме все още в ориента, не географски, а мисленето на хората е ориенталско!




Гласувай:
12



1. dinka - ...
03.08.2010 11:11
Някак е странно, но от позицията на шофьор съм имала подобни ситуации, които са опасни както за мен (като участник в движението, решил да спази предимството на пешеходеца) така и за самия пешеходец.

След няколко кофти ситуации, в които аз спирам, този зад мен се опитва да ми влезе отзад, а след това да удари и този от дясно на мен, който иска да премине НА ЦЕНАТА НА ВСИЧКО, вече пускам пешеходец само, когато съм 180% сигурна, че този маньовър е безопасен както за него, така и за мен.

Случвало ми се е да спра в лявата лента, да пусна пешеходец, намиращ се от ляво на мен. От дясно на мен минаха 7 коли и човека, като видя, че не може да пресече си се върна на островчето... Добре дошли в България!

п.с. Има и нещо друго - културата на пешеходеца е точно толкова, колкото и общата култура на един чалга фен...
цитирай
2. cchery - Динка,
03.08.2010 11:21
Права си за това, че спирането на пешеходна пътека си е опасно занимание!!! Лично аз, бременна в 9-я месец с дъщеря ми и сина ми - на 3 годинки тогава за ръка, оцелях по чудо на пешеходната пътека на "Патиланци" - огромен детски комплекс в Младост, София, пред изхода на който има още по-огромна пешеходна пътека, ярко оцветена, няколко знака, които показват, че там пресичат и малки пешеходци и ограничение на скороста от 40 км. И щеше да ни блъсне не колата, която спря съвсем нормално, за да пресечем аз и сина ми, ами тази дето беше отзад, която по подобие на орка от поста на Момчил въобще не гледа нито значи, нито светофари, нито пътната обстановка!!!!! Лично аз съм на мнение, че след като не можеш да си адекватен в пътната обстановка, т.е. да внимаваш за знаци, светофари, маркировки и всякакви други обозначения, е по-добре да напуснеш въпросната обстановка и да си починеш!!!!!

Това от вчера - не става въпрос за пешеходци без култура на движението, а за семейство, което чака като прошляци благоволението да му спрат на единственото място на платното, на което има предимство!!!!!! Уви.........
цитирай
3. baimomchil - Динка
03.08.2010 11:23
Сума ти коли минаха. Никой не спря! Ей това ме озадачи дори повече от наглото отношение на шофьора.

А мисленето ти е ориенталско. Сори ама разходи се по белите държави и виж как е положението там.

И ако културата на пешеходеца е като на чалга фен, то културата на водачите на МПС е като на зелена еуглена.

Всъщност не може да обобщаваме за всички. Има орки има и нормални хора, които спират. Като знаеш, че има пешеходна пътека, не е необходимо да надуваш със 100 км/ч, Намали си на 50, поогледай се. пък ще спреш без проблем. И този зад теб, няма да кара със 100 и той ще спре.

Между другото аз съм и от двете страни и пешеходец и шофьор. И спирам на пешеходни пътеки. досега не съм имал проблеми с колите зад мен!
цитирай
4. dinka - Чак ориенталско, мисленето ми не е...
03.08.2010 11:36
Ако спра, за да те пусна като пешеходец в правото си, но в същото време виждам на огледалото как голфа зад мен лети без никакъв свян... Ти тръгваш да пресичаш, а онзи хубустник те отнесе...Аз ще съм му съучастник. И цял живот ще ми лежиш на съвестта, за дето съм ти спазила предимството и съм те убила, защото не съм преценила ситуацията.

Това имах предвид, когато по-горе казах, че не спирам, ако не съм сигурна, че е безопасно. Дреме ми за оня с голфа, дето ще го пуснат условно и на следващия ден пак ще утрепе някой... Той си е наказан по рождение.

Предимство - може, но не на всяка цена.

@cchery, по правилник, пешеходеца дори и с единия крак да е на платното е с предимство, защото е най-уязвим в движението. Но това не дава право на над 80% от пешеходците да пресичат където и както им падне.

В случая Момчил и семейството му са били на правилното място, но дори и той е създал предпоставка за ПТП, опитвайки се да си извоюва предимството.

Орка може да е спрял, но ако онзи зад него си кара колата с повредени спирачки? Удря орка и след това помита и Момчил и жена му и децата му....

Това са все измислени сценарии, които се случват всеки ден на пътя.

Добрият шофьор не е безгрешният шофьор, а този, който може да прости грешките на другите. Това освен за шофьорите се отнася и за всички, които взимат някакво участие в движението като цяло.

Поздрави!
цитирай
5. baimomchil - Динка
03.08.2010 11:44
както казах, ако знаеш че има пешеходна пътека и караш с 50, колкото всъщност ти е разрешената градска скорост, голфа зад теб няма как да кара със 100. Няма как и да се забие в теб, ако ме разбираш.

Оправдания винаги може да си намираш, но дори и да не си била участник в някое произшествие, то подобен сорт размазвания на пешеходни пътеки лежат и на твоята съвест. Щото си свикнала да не спираш ВИНАГИ.

Както и на всички шофьори на тези 15 и повече коли които не спряха.

Да създадох умишлено предпоставка за ПТП, ЗАЩОТО СИ ТЪРСЯ ПРАВАТА И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ГИ ТЪРСЯ.

А тези пешеходци дето пресичат където им падне, са същите тези орки дето като се качат в колата не спират. То мисленето е едно.

Поздрави и на теб и спазвай правилата ;)

цитирай
6. djud - Ако бях аз на твое място
03.08.2010 11:53
със сигурност щях да настоявам да извика полиция !!! И на 112 щях да се обадя, и на Господари на ефира, и на някоя телевизийка и Б.Б. - ако трябва ! Така и така си тръгнал да се разправяш с Орки, карай до край :))))
Трагедията ни е - не че нямаме закони, имаме си, но нали сме в България - те не важат за всички. Всеки гледа да ги заобикаля. Ако глобят някой за това, че говори по GSM в колата - МРЪНКА ! Ако го глобят, че кара с превишена скорост - МРЪНКА ! Ако го глобят, че не е спрял на СТОП или ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА - пак МРЪНКАААААААА ! И то мрънка срещу катаджиите, колко нагли били, че се изтипосали да проверяват и глобяват за това, че не спазваш ЗАКОНА !!!!
В същото време обаче, ако на въпросните мрънкащи хора им кажеш - иди в САЩ /Гърция, Англия или в която и да е друга държава/ и направи същото, да видиш там какви глоби ще платиш, най-нагло ти отговарят - АМИ ТАМ ИМА ЗАКОНИ !!!!!!!!!!!!!
цитирай
7. panazea - Слава Богу, че всичко е завършило само със словесен двубой!
03.08.2010 11:54
Орките са ясни! И аз живея в Невърленд!
цитирай
8. baimomchil - За полицията настоявах ама не по...
03.08.2010 11:58
За полицията настоявах ама не посмя. Явно осъзнавайки кво тъпо предложение е дал. :)

За другото няма как да стане....
цитирай
9. baimomchil - Орките са ясни! И аз живея в Невър...
03.08.2010 11:58
panazea написа:
Орките са ясни! И аз живея в Невърленд!


Мани забелязвам, че вече ги има и по другите градова. Не са само в Мордор.
цитирай
10. cchery - Динка,
03.08.2010 11:59
пак ти казвам, че знам много добре за какво говориш. Аз самата като карам и тръгна да спирам на пешеходна, винаги гледам в огледалото дали зад мене някой не фучи!!! И тук е абсурда - в правилника за закона за движение по пътищата не пише, че на пешеходна пътека се отдава предимство само ако, колата зад теб не се движи с превишена скорост, ами:

Чл. 196. При приближаване към пешеходна пътека водачът на нерелсово
пътно превозно средство е длъжен да намали скоростта, а при необходимост - и да спре, за да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или преминаващите по нея пешеходци.

И още един член:

Чл. 194. При приближаване към място, където на пътя или в близост до него
се намират деца, водачът на пътно превозно средство е длъжен да намали
скоростта, а при необходимост - и да спре.

Културата на пътя трябва да е взаимна!!! Съгласна съм, че има пешеходци, които си правят точно каквато иската и където искат, и пресичат, и се мотат, че даже и предимство искат на места, кодето нямат такова!!
цитирай
11. dinka - Бай Момчиле...
03.08.2010 12:14
Сам знаеш, че никой няма полза от подобен ербаплък. Нито ти, когато скачаш на пешеходната пътека, нито този, който не очаква подобно нещо от теб.

А дали карам по правилата - това вече можеш да прецениш само и единствено когато си бил пряк свидетел. Така, от блога и от коментарите ми по-горе трудно ще си създадеш впечатление за шофирането ми. Всеки ден минавам през едно и също кръстовище, на което всеки ден аз съм с предимство. Но винаги минавам в 1 на ум там. Дори отстъпвам предимството си, защото ще се забавя с максимум 4-5 секунди и аз и колата ми ще сме живи и здрави. Но, ако все пак реша да си извоювам предимството, което ми се полага по правилник и скоча пред Камаза? Какво ще стане тогава?
цитирай
12. baimomchil - Що да няма полза
03.08.2010 12:17
Ако седя и чакам да свършат колите да пресича на пешеходната - полза 0. Другият път пак ще чакам. А сега поне върпосният паляк, ще се замисли като мине през това място. А той явно често минава от там.

Ако не ходех на протестите на ГМО, ся щях да ям канцерогенни лайна на поразия.

Ербаплък трябва, но умерен. В моя случай риска за мен нямаше. При камаза е друго.

Всеки трябва да се бори за правата си в тая държава и ще видиш как държавата ни тогава няма да е толкова скапана.

Ама с тая робска психика, насажда ни от комунизма... Трябват много поколения да минат, че да се избавим от това.
цитирай
13. djud - Обсъждаше се,
03.08.2010 12:28
в жилищни райони скоростта да се ограничи на 20 км/ч. Тогава много ме озадачи това, но май имат абсолютно право, при тези дебилчета по пътя. Все пак - трябва да се пази човешкия живот, ако все още представлява нещо за Орките в Мордор !!! / Имам впредвид не тяхния собствен живот, а този на ДРУГИТЕ /.
И пак ще кажа - ЗАКОНА СИ Е ЗАКОН И ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВА ОТ ВСИЧКИ, А НЕ ВСЕКИ ДА СИ ПРАВИ СВОБОДНИ ИНТЕРПРЕТАЦИИ ВЪРХУ НЕГО !!!!!!!!!
Между другото, има и ПРАВИЛНИК за прилагане на Закона , така че , ако всички водачи на МПС си бяха взели книжките по нормален начин, а не плащайки под масата, щяха да знаят и Закона, и Правилника и дори щяха и знаците и маркировката да познават !!!!!!!!!!
цитирай
14. cchery - Правата трябва да се отстояват!!
03.08.2010 12:39
И аз съм на това мнение!!! Айде стига с тези наведени глави!! Аман!
цитирай
15. dinka - Бай Момчиле...
03.08.2010 12:42
Робската ми мисловна дейност, насадена от комунизма, винаги светва в ярко червено, когато някой насреща се хвали как е променил нещата, след като е взел участие в масов протест...

ГМО-то, приятелю, пак си го ядеш, но вече не ти е изписано на етикетите.

По отношение на правата и отстояването им... Героите винаги умират първи. Това им е работата.
Хайде, всичко най-безгрижно ти желая!
цитирай
16. cchery - По отношение на правата и отст...
03.08.2010 12:50
dinka написа:

По отношение на правата и отстояването им... Героите винаги умират първи. Това им е работата.

Динка, ти сериозно ли мислиш, че на Левски, Ботев, Бенковски и т.н. това им е било работата - да умират?!?!?!
цитирай
17. ianchefff - леле леле...
03.08.2010 13:09
Аз редовно ги възпитавам като тръгвам необезпокояван да пресичам.
Спират ми беемвета, мерцедеси, джипове, че и автобуси.
Но винаги имам едно на ум и съм готов да скоча на предния капак...:)))
Понякога се отказвам от възпитателната процедура, защото се случва човекът да завива наляво, а да гледа в другата посока, т.е. не към мен. Тогава инстинкта ми за самосъхранение проговаря и ме спира на място.
В интерес на истината има много хора, които спират точно както трябва да се прави това. За съжаление, все още са много малко по улиците на Чалгаристан.
цитирай
18. dinka - cchery
03.08.2010 13:14
... А ти наистина ли можеш да посочиш само трима герои?...

И кой отявлен съвременен герой, който излиза на безсмислени протести или скача на пътя, за да си отстоява "правата" ще дръзне да се сравни с горепосочените имена?

Хайде да не ставаме смешни, моля. Най-малкото е несериозно да ги споменаваме в подобни теми...
цитирай
19. cchery - . . . А ти наистина ли можеш да посочиш ...
03.08.2010 13:24
dinka написа:
... А ти наистина ли можеш да посочиш само трима герои?...

И кой отявлен съвременен герой, който излиза на безсмислени протести или скача на пътя, за да си отстоява "правата" ще дръзне да се сравни с горепосочените имена?

Хайде да не ставаме смешни, моля. Най-малкото е несериозно да ги споменаваме в подобни теми...

Ами тогава за да не ставаме смешни, нека си мерим думите, които употребяваме..... Говориш за герои, нали така?!?! Аз ти давам пример с 3 имена..... малко или много, това тук е коментар, не алманах!! Никой с никой не се сравнява, защото става въпрос за ГЕРОИ.
цитирай
20. dinka - cchery
03.08.2010 13:44
Точно, заради хора като теб се влюбвам все повече и повече в родния език. Думата герой не означава непременно и единствено българска личност, допринесла за епизодичните бунтове от периода, в който Османската империя вече е била толкова слаба, че е наричана от целия свят "Болния човек на Балканите".

Герой може да се нарече и кучето Лайка, въпреки, че тя не е искала да става герой, но никой не я е питал.

Герой също така е и д-р. Дулитъл, защото е персонаж и главно действащо лице във филма, който снощи даваха по БТВ.

Не е нужно да се хващаш за една дума и да влизаш в безсмислени спорове с предизвестен край. Ако няма какво да кажеш - по-добре не говори и остави у другите грешните впечатления, че си интелигентен човек.
цитирай
21. baimomchil - Динка
03.08.2010 13:50
Мда мисля. ГМО в България няма. Във вносните храни има. Може би и в такива, които се произвеждат в БГ също има. НО НЕ Е ЛЕГАЛНО. Схващаш ли?

Ако не си отстояващ правата си роб. Тва е. И ще те мачкат. Включително и на пешеходните пътеки.
цитирай
22. cchery - Динка,
03.08.2010 14:06
интелигентността на човек не се мери от участието му в коментари в блог.бг.

И да, на мен като българче, първата ми асоциация с думата "герой" е Левски....... ти си лобирай за д-р Дулитъл, за кучетата и котките.
цитирай
23. dinka - интелигентността на човек не се ...
03.08.2010 14:12
cchery написа:
интелигентността на човек не се мери от участието му в коментари в блог.бг.

И да, на мен като блъграче, първата ми асоциация с думата "герой" е Левски....... ти си лобирай за д-р Дулитъл, за кучетата и котките.


Е сега вече се изложи.

@baimomchil интересно ми е как единствено хората смятат, че инстинкта за самосъхранение се води от робски манталитет. А още по-интересно ми е как въпреки тези самоубийствени сравнения човешкият род е оцелял? Странно, нали?

Как мислиш, дали следващия път, когато газелите бъдат нападнати от група прегладнели лъвици в саваната... Дали да не вземат да им покажат, че и те имат права? Че не са роби?...
цитирай
24. baimomchil - Кво общо има ГМО с инстинкта за са...
03.08.2010 14:16
Кво общо има ГМО с инстинкта за самосъхранение? Чувстваш се в опасност ако излезеш на площада и кажеш - НЕ НА ГМО? Не разбирам.

И ако се сравняваш с животните - ок. Аз пък съм човек и се мисля за разумно МИСЛЕЩО същество.
цитирай
25. dinka - Кво общо има ГМО с инстинкта за са...
03.08.2010 14:27
baimomchil написа:
Кво общо има ГМО с инстинкта за самосъхранение? Чувстваш се в опасност ако излезеш на площада и кажеш - НЕ НА ГМО? Не разбирам.

И ако се сравняваш с животните - ок. Аз пък съм човек и се мисля за разумно МИСЛЕЩО същество.


Ако беше разумно и мислещо същество щеше да стигнеш до простичкия извод, че проблемите не се решават на улицата.

Да, аз съм долно комунистическо животно с робски манталитет. Честно казано се гордея, че съм животно. Особено, след като разбрах какви са разумните и мислещи представители на човешкия род. :)

Хайде, желая ти безсмъртие.
цитирай
26. baimomchil - А къде се решават - в блог. бг ли? Или ...
03.08.2010 14:29
А къде се решават - в блог.бг ли? Или като мачкаш пешеходци?
цитирай
27. cchery - Бре, Динка,
03.08.2010 14:30
откъде тръгна, къде отиваш?!?! Внимавай обаче! Ако точно сега се метнеш на колата да не ме срещнеш на някоя пешеходна пътека пресичаща...... е така с геройски ореол на главата и полуизлагаща се!
цитирай
28. анонимен - Динка
03.08.2010 14:44
пак е изпаднала в самосъжаление.
цитирай
29. ianchefff - ае, пичуви,
03.08.2010 14:47
в поста ставаше дума за оркска автомобилна простотия, ширеща се навсякъде.
Вие сте седнали да обсъждате ГМО, Христо Ботев и робската комунистическа психика.
Кажете нещо и за международната космическа станция, че едно време мислех да ставам космонавт...
:)))
цитирай
30. cchery - в поста ставаше дума за оркска ав...
03.08.2010 14:49
ianchefff написа:
в поста ставаше дума за оркска автомобилна простотия, ширеща се навсякъде.
Вие сте седнали да обсъждате ГМО, Христо Ботев и робската комунистическа психика.
Кажете нещо и за международната космическа станция, че едно време мислех да ставам космонавт...
:)))

Още не е късно да станеш космонавт..... Шофьор ли си?! Ако да, то можеш да го постигнеш и с колата си. Все още не съм си обяснила какво беше нещото дето тази неделя ме изпревари със страшна сила на магистрала "Тракия", но със сигурност летеше..... :)))
цитирай
31. baimomchil - Янчев
03.08.2010 14:49
то хубаво си го мислил тва ама то щото си бил малък. Я кажи ся как ще си пиеш ракията/бирата като си в безтегловност?

Винаги съм умувал над този толкова концептуален и жизненоважен космонавтски въпрос :( ;)
цитирай
32. ianchefff - момчиле,
03.08.2010 15:19
еми в некви гумени торбички и си я изтискваш, предполагам... :)))

ц4ери,
нещо извънземна требе да е била пущината... :)))))))))
цитирай
33. baimomchil - Неутрален
03.08.2010 19:29
става въпрос за елементарни неща. Неща които на запад се спазват. Нали сме в ЕС уж.

Да шофьор съм. И днес на една пешеходна пътека чакаха 3 души. Чакаха да минат колите. Аз спрях. Покрай мен профуча един бакшиш скапан. Хората ми кимнаха и ми благодариха.

Предполагам на бакшиша му теглиха майните и още го сърби гъза.

Въпрос на избор. И на възпитание...
цитирай
34. morrt - Нещо изчезват мнения тук...
03.08.2010 23:13
"Неща които на запад" вероятно са нещо обичайно.
Браво!
цитирай
35. baimomchil - "Неща които на запад" ...
04.08.2010 10:37
morrt написа:
"Неща които на запад" вероятно са нещо обичайно.
Браво!


Морт, не вероятно. Обичайно са и се спазват на 100%.

Елементарно нещо ама показва разликите между цивилизацията и ориента :(
цитирай
36. morrt - Колко удобно.
04.08.2010 11:06
Вероятно(отново) имаш предвид конкретно място в Европа, а не Европа като цяло. Още по- вероятно става дума за трийсетте години на миналия век, когато там(а и доста по-на изток) проблемите са се разрешавали с премахването им.
В този смисъл, ти си европеец. Но само в този.
Най-вероятно и това ми мнение ще бъде изтрито, но както сам казваш, човек трябва да отстоява правата си. Дори правото на мнение.
Благодаря.
цитирай
37. baimomchil - Mort
04.08.2010 11:13
Не съм трил ничие мнение в блога си, незнам защо реши, че това ти мнение ще бъде изтрито.

Конкретно място в Европа - да Англия, Франция и Германия.

За други не знам как е, но мисля че не е по-различно.

Другото за 30-те години не го разбрах.
цитирай
38. morrt - Ами вчера...
04.08.2010 11:19
докато четях изчезнаха две мнения. На едното ти дори си отговорил - на "неутрален". Другото беше озаглавено май "отново аз" или нещо от сорта. Мнения, които не подкрепяха гледната ти точка.
Както и да е.
Визирах Германия през трийсетте и естесвено СССР - неудобните(мнения) се премахват. Улеснява спора. :)
цитирай
39. baimomchil - В интерес на истината
04.08.2010 11:24
точно това забелязвам и аз. Мнението на неутрален го няма, а той беше анонимен, не може сам да си го е изтрил.

А не съм го трил аз, както виждаш дори съм му отговорил...

Хмммм, ще сменя паролата :(
цитирай
40. cchery - Eгати,
04.08.2010 11:29
аз също виждам, че го няма мнението на анонимния..... и доколкото познавам Момчил, не би трил нищо.
цитирай
41. анонимен - Това наистина е голям проблем, но ще ...
06.09.2010 11:13
Това наистина е голям проблем, но ще ви кажа, че решението не трябва да се търси в превъзпитанието на шофьорите от пешеходците. Макар, че това и аз го правя - когато има пешеходна пътека си пресичам безцеремонно като пешеходец и не държа сметка какви бесни спирачки ще се използват. В същото време съм и шофьор и се стремя да спирам на пешеходни пътеки, но не винаги го правя. Защо? Защото ни е такава управията, че нищо не те кара да го правиш, освен ако не си наистина съзнателно внимателен към околните. Какво трябва да се промени? Не е едно! Има много да се промени в самите улици на градовете, в разположението на пешеходните пътеки, в знаците. И това трябва да е допълнено с много работа на контролните органи. Много предупреждения, много глоби. Забележете, че много чужденци, които заживяват в България започват да нарушават законите също като нас. Кои са орките? Няма такива. Необходими са условия и контрол! По улиците минават дори и престъпници. Не можем да очакваме всички да са добронамерени и да спазват правилника, след като това обикновено няма значение.
цитирай
42. анонимен - Искам да разкажа и един случай, т...
06.09.2010 11:27
Искам да разкажа и един случай, точно за един криворазбран опит за превъзпитание на шофьори. София, квартал Дружба. Пешеходна пътека. Движа се със скорост между 40 и 50 км/ч. Четири ленти за движение. Едно момиче вече е пресякло лентата за движение по която се задавам аз, а зад нея, в насрещна за мен лента за движение, през една празна лента пресичат бавно възрастни хора. Виждам ги и по принцип спирам на пешеходна пътека. Но момичето вече е пресякло, а възрастните хора са още далеч и се движат бавно. Затова прадължавам напред без да спра. Момичето, обаче, явно е решило, че ще трябва да спрем всички и спира на пешеходната пътека, дори отстъпва назад за да е по средата на двете ленти за движение в моята посока. В този момент аз започвам екстремно спиране, защото вече имам човек в края на лентата за движение. Ако беше продължила, както вървеше, тя щеше да е вече на тротоара, през една лента за движение. Успявам да спра преди началото на пешеходната пътека, която пред мен е празна, но поведението на момичето е притеснително и тя е много близо. За щастие зад мен не е имало кола. Колата ми е нова, с къс спирачен път, винаги карам с нови гуми . Ако имаше някой след мен, имаше голяма вероятност да ме блъсне отзад.
В заключение: Момичето е водено от добри намерения. Но създаде опасност. Защо? Защото гражданите изземваме функциите на контролните органи. Защото контролните органи не си вършат работата. А гражданите сме всякакви и не сме подготвени за това.
цитирай
43. анонимен - Ами заради такива гамени като по...
31.05.2011 12:31
Ами заради такива гамени като последния анонимен стават фаловете. Колата ми е нова, движа се с 40/50 км... бла бла бла. Хубаво, че отзад е нямало кола ... Ами като не се сещаш да убиеш скоростта отдалече и да се ориентираш в ситуацията първо, така става, екстремно спиране. Ако си намалиш пред пешеходната пътека, отзад и кола да има и тя ще се принуди да намали. Аман от комплексари. В чужбина хората спират още когато видят, че някой има намерение да пресича. При нас трябва да сложа един крак на пешеходната пътека, ми как аджеба да стане тоя номер, като шофьорите карат толкова бавно, само с 40/50 към пешеходната пътека. П.С.> Всички хитреци дето псуят закона и само се оправдават с глупости, нека да го прочетат и да видят, че пешеходецът е с предимство по продължението на тротоарите, а ако иска да пресече на място където няма пешеходна пътека, може да подаде сигнал с ръка, за да спрат мпс/тата и да го пропуснат.
цитирай
44. thedarkangel1977 - в турция пък като те видят да прес...
07.05.2012 10:18
в турция пък като те видят да пресичаш на пешеходна пътека не само не спират, ами засилват още повече... и ти се карат, че пречиш на движението...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: baimomchil
Категория: Спорт
Прочетен: 2024946
Постинги: 118
Коментари: 1231
Гласове: 870
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031