Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2010 10:02 - Живей активно - кампания на Нестле
Автор: baimomchil Категория: Други   
Прочетен: 5121 Коментари: 7 Гласове:
7



На 20 юни 2010 г. кметът на София Йорданка Фандъкова, някои от най-известните лица в света на спорта и Нестле България ще поведат хиляди столичани на пешеходен поход от НДК до Южния парк под мотото „Живей активно!“ за пета поредна година.   Инициативата на Нестле България обичайно ще започне от 10:00 часа, на пилоните на НДК, откъдето софиянци ще тръгнат, за да популяризират здравословния и активен начин на живот.

Браво! Супер! Много яко! Това е пътя., браво на Нестле!

ОБАЧЕ винаги има едно НО.


и това НО е името на НЕСТЛЕ в подобна кампания. 

Какво толкова, ща кажете... Ми компанията Нестле е една от тези използващи ГМО в продуките си.

Например в храна за бебета:

http://www.greenpeace.org/usa/news/true-food-shopping-list/baby-food

Или просто в шоколадите си и зърнените закуски (Нескуик):

http://www.greenpeace.org/usa/news/true-food-shopping-list/chocolate

Изглежда доста лицимерно точна тази компания да пропагандира здравословен начин на живот, след като слага доста съмнителни и вероятно опасни ГМО в продуктите си.

Как биха реагирали хората на кампания на Арсенал Казанлък - за мир и разбирателство на Планетата, или пък на Булгартабак за вредатата от тютюнопушенето?

Иначе няма лошо. Похвални са такива инициативи, пък и вероятно породени от гузна съвест.





Тагове:   кампания,   Нестле,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. djud - Всички ние всеки ден ползваме пр...
03.06.2010 17:27
Всички ние всеки ден ползваме продукти, представляващи ГМО или техни производни, без дори да си даваме сметка за това. Те далеч не са това чудовищно вмешателство в живата природа! Като се започне от маята за хляб и бира, които са чисто ГМО, премине се през храните и се стигне до лекарствата – навсякъде можем да открием повода за страховете си, с които живеем в мирно съжителство от години. Ето и няколко примера:
1.Човешкият хормон ИНСУЛИН е жизнено необходим за всеки индивид, независимо от неговата раса, пол и религия.В миналото болните от диабет са били лекувани с инсулин, получаван от прасета – много скъп и трудоемък процес, правещ крайния продукт на практика финансово недостъпен за широката маса хора. Допълнително усложнение е фактът, че свинският инсулин е различен от човешкия и трябва да бъде пост-модифициран, за да се прилага на хора. Какво остава за тези милиони, които не могат да си го позволят – сами се досещате, нали. Учен-генетик открива къде в човешката клетка е локализиран гена, кодиращ инсулин. Този ген бива клониран и трансформиран в класическия бактерий, използван за такива случаи – Е. Коли. В последствие бактерият се намножава в огромни биореактори и отделя чист човешки инсулин, който много лесно бива пречистен и изолиран. Този продукт, който по нищо не се различава от „естествения” такъв, струва хиляди пъти по-малко от получавания от прасета, което го прави достъпен за целия свят.
2.Успешният експеримент с инсулина дава зелена светлина на множество други – вече десетки медикаменти, като интерферони, цитокини, ваксинални препарати и множество други, от години се получават от такива ГМО. Обществото мълчи за тях и се прави, че нищо не знае, но всички те са продукт на генните инженери, направили тези медикаменти достояние на човечеството.Всеки от нас е виждал на кутийката на някое лекарство или ваксина надписа „рекомбинантен”, но удобно не си задава неудобни въпроси. Дори и най-отявлените противници на ГМО ползват тези продукти.
цитирай
2. djud - 3. Също от десетилетия започват ...
03.06.2010 17:30
3.Също от десетилетия започват „малките” намеси в генома на културни растения с цел изстискване на максимума полезни качества, които често са неуловими за контролните лаборатории. Като добър пример ще дам „изключването” на гените, отговорни за синтеза на другите мастни киселини в състава на слънчогледа, и оставянето в „работен режим” само синтезата на олеинова киселина, която е основният продукт при чистия зехтин.
Като резултат от слънчогледа се получава продукт, който по качества силно се доближава до зехтина, но за сметка на това е в пъти по-евтин. Този продукт нито е опасен или канцерогенен, нито вреди по някакъв начин на околната среда.
4.Друг такъв пример е вкарването на гени, даващи на културните растения по-големи възвожностти за оцеляване и продуктивност в условия на засушаване и засоляване на околната среда. Класическа демонстрация е преносът на ДНК от сухоустойчивия памук, това придава на реципиентите възможност за по-развита коренова система и респективно по-голяма възможност за използване на намалелите ресурси от влага.
Това също не прави новите модифицирани домати хапещи или говорещи. Тези неща се правят от доста години и учените и обществото са доста толерантни към тях. По същество те също са ГМО – иска ли ни се или не.

Хайде, ще спра до тук. Просто исках с всичко това да кажа, че не може така да се обвинява Нестле. Все пак - никой не е умрял от шоколада им, нали ??? И не е съвсем ясно дали ще умре, освен ако не преяде :)))))))))))))




цитирай
3. cchery - Всъщност Юли, още Хипократ е казал: ...
04.06.2010 09:45
Всъщност Юли, още Хипократ е казал: "Нека храта бъде твое лекарство и лекарството бъде твоя храна!" И ако се върнем към ерата, през която го е казал сигурно с почуда на живущи в 21 век бихме ахнали как хората тогава са се справяли без издържащ на суша памук, без модифициран слънчоглед, без раундъп-соя и царевица, без пилета, които изкуствено са променени така че да наддават на гърди и бутчета и да не могат през целия си кратък 45 дневен живот да си стъпят никога на краката и т.н.

Та връщайки се там ще открием за мен може би единствената истина: РАЗБОЛЯВАМЕ СЕ НЕ ЗАЩОТО НИ НАПАДАТ ПАТОГЕННИ ОРГАНИЗМИ, А ЗАЩОТО ЯДЕМ....... да не кажа л.....на, ами АКОТА:))). Храни като тези на Нестле и още хиляди други компании. След като те са ни "поели" от първата ни глътка въздух и ни поразболеят тук-таме по органите и системите, ни предават на фармацефти
ните компании - видиш ли "ДА НИ ЛЕКУВАТ"........... от тяхното лечение в медицината има едно ново направление - ЯТРОГЕННИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, т.е. заболявания следствие на лечение с лекарства, с лечебни методи, терапиии, медицински грешки и т.н. ......... И след като фармацефтичните предприятия са ни налекували едно хубаво, конвейрът ни отвежда към ...... ония места дето ги правят в края на градовете и селата и са някакси последна спирка на рейса на живота........

Аз предпочитам да ям чисти продукти, с които сигурна съм не бих се докарала до състояние на диабет, рак, инсулт и инфаркт и много други всъщност.....
цитирай
4. cchery - Успешният експеримент с инсу...
04.06.2010 09:50
djud написа:

Успешният експеримент с инсулина дава зелена светлина на множество други – вече десетки медикаменти, като интерферони, цитокини, ваксинални препарати и множество други, от години се получават от такива ГМО. Обществото мълчи за тях и се прави, че нищо не знае, но всички те са продукт на генните инженери, .......................................................................................................................Дори и най-отявлените противници на ГМО ползват тези продукти.

Обществото наистина мълчи, обществото е насилвано и му е налагано нещо, когато и да е казвана истината, човекът, който се е осмелил да го направи е бил репресиран:

Цитат от изказване на един американски лекар - д-р Грейди Дийл, което наистина е шокиращо... :

"Да приемаш в тялото си ваксини, направени от човешка кръв, абортирани фетуси, болни свине и маймуни, живак, алуминий и формалдехид, е насилие над Божествения закон и много повече причина за възникване на болест, отколкото лечение... Карат ви насила да позволявате невинната плът на вашите деца да бъде замърсявана с ваксини, съдържащи гной, нечистотии и разлагаща се кръв на хора, неродени бебета и животни, и само тогава, след като здравето на любимите ви деца е компрометирано, те могат вече да влязат в "светая светих" на контролираните от правителството училища, които продължават следващата стъпка в програмата за разрушаване на тялото, ума и духа..."

Уврежданията от ваксините, от химичните препарати, от достиженията на науката се крият....... и не ми мирише на напредък, ами на назадък направо....
цитирай
5. baimomchil - Акцента на темата не е за или против ГМО
04.06.2010 09:54
А по-скоро ЛИЦЕМЕРНИТЕ кампании на големите компании. С един колега си говорихме на тая тема и той каза нещо много вярно, цитирам:

- Всъщност целта на компаниите произвеждащи храна, не е да нахранят населението, а да печелят пари, което само по-себи си е доста грешна концепция.

Тези компании преследвайки своята цел, не ги интересува дали тяхната храна ще е полезна и здравословна. Те се интересуват само и единственно от печелбата.

Това казва абсолютно всичко - цялостната ни концепция по-този въпрос е грешна, приравнявайки Хранително - вкусовата ни промишленост с останалата такава.
цитирай
6. panazea - Благодаря за предупреждението!
04.06.2010 13:33
Нестле си правят реклама! Лицемерие съществува от как свят светува!
И други си правят реклама! На това му се вика ДЕМАГОГИЯ!
А твоята задача е превенция! И ти се справяш блестящо!
цитирай
7. baimomchil - Нестле си правят реклама! Лицем...
04.06.2010 14:21
panazea написа:
Нестле си правят реклама! Лицемерие съществува от как свят светува!
И други си правят реклама! На това му се вика ДЕМАГОГИЯ!
А твоята задача е превенция! И ти се справяш блестящо!


Благодаря ти Панацея, радвам се че си разбрала поста ми :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: baimomchil
Категория: Спорт
Прочетен: 2031473
Постинги: 118
Коментари: 1231
Гласове: 870
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930