Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2010 10:48 - Dark Ages
Автор: baimomchil Категория: Други   
Прочетен: 6020 Коментари: 8 Гласове:
5



Мислите, че живеем в много развити времена и че човечеството е дръпнало много напред в своето развитие? Нищо подобно. Тъмните векове продължават с тази разлика, че всяка прогресивна идея надхвърляща догмите създадени от наука се осмива, а авторите им се пращат в психиатрията.

Интернет обществото е залято с научни фанатици - хора сляпо вярващи на науката, опитващи се да обяснят всичко с това, което знае науката до момента, колкото наивни и жалки да са обясненията им и отричащи всичко прогресивно, надхвърлящо човешките знание, като материал за вестник Стършел, а автора пращат на 4 килимотер или в друго психиатрично отделение.

Тия научни фанатици, са също толкова опасни, колкото и членовете на Ал Кайда. А въпросите ми са следните:

1. Как са звучали твърденията на Галилей за кръглостта на Земята, за което той е бил изорен?

2. Как би звучала теориите на Айнщайн или съвременните физици на хората от преди 2-3 века? 

3. Как би обяснил ядреният синтез, генома, генното инженерство на тези хора от преди 2 века?

Е защо, хората продължавата да са коне с капаци, мислещи че всичко сме открили и всичко ни е ясно. Кауни, да вие сте абсолютни пъпеши. Човечеството е едва в началото на своя научен прогрес. Ние сме още деца. А вие научни фанатици - вие сте пълни ПАЛЯЦИ.

Ето няколко теми над които Паляците се присмиват:

1. НЛО - многото измислици и фалшификации, определено пречат феномена да се изследва. Другото което пречи е че НЛО винаги се асоциира с Извънземни цивилизации, а това не е така. НЛО е НЕИДЕНТИФИЦИРАНИ ЛЕТЯЩИ ОБЕКТИ. Паляците винаги обръщат на бъзик темата и засипват с пресмехулни коментари за зелени човечета авторите им. Стараят се всячески да обяснят НЛО-то с Венера, Луната или други космически обекти, само че свидетелите на НЛО са толкова много и толкова разнообразни, че дори 95% от тях да са фалшификати, пак остава една доста солидна бройка, която остава без обяснение и обектите видяни от очевидците все още са неидентифицирани и съществуват. Така че скъпи ми Паляци - НЛО съществува и се върти.

2. Хомеопатията - толкова много хора почнаха да е ползват, виждайки очЕвадният факт, че има ефект от нея. Паляците се дърпат и я обясняват с внушение - СМЕШНО И ПЛОСКО обяснение, толкова глупаво че не заслужава коментар, но все пак ще го коментирам - а защо помага на бебенца и малки деца? И те ли си внушават? Ако да то явно силата на мисълта е нещо велико. Пък ако е така пак прескочихме науката и влезнахме в другият проблем.

3. Мисълта - мисълта, груповата мисъл (хиляди хора скупчени в молитва за нещо), осещането когато силна емоция осени даден човек... Дали? Май едното отрича другото. Вие Паляци отричате и двете и попадате в собственото си противоречие.

4. Душата - всички религии били за душата. Абе замисляли ли сте се, че древните хора ви пращат послание, препредават знанията, които някой друг им е дал. Или те са прости диваци. Пирамиди, Пътеща, Акведукти. Знания за Космоса - планети, календари по-точни и от днешните. Как са го знаели древните без да имат Сателити, Телескопи и Компютри. Дали наистина са били толкова глупави, колкото ги мислите? Май глупавите сте вие Паляци.

5. Свръх сетивни хора - умеещи да виждат, бъдеще, минало. Да лекуват. Ванга! Всички обяснения отново са нивитет. Такова няма. Самите хора и те не могат да обяснят дарбата си. Не я разбират. Те са като деца, пред телевизора. Не разбират какво се случва, но гледащи детски филмчета. Разбира се много шарлатани тука пречат изключително много, НО има хора които наиситна имат дарба и за чиято дарба, обяснение няма.

Мога да продължа и с други точки. Например водата,  но мисля да спра до тук. Дано поне един Паляк да прочете поста ми и да си каже, брех верно съм голям Паляк и приличам на ония средновековни Паляци, които са изгорили Галилео Галилей на Кладата.




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. djud - Независимо дали ще изберем подхода ...
17.02.2010 16:22
Независимо дали ще изберем подхода на Деникен или на Сътчин, според бръснача на Окам, простата хипотеза за по-ранен контакт с извънземни, която да обясни чудесата на древния свят и невероятното съзвучие на древните текстове, които говорят за посещения от „боговете” би трябвало да бъде предпочетена пред множеството други и „специално правени за целта” обяснения, които други предлагат. Ако каузалната наука не беше толкова погълната да избягва необикновените хипотези със сигурност повечето страни биха се съгласили че доказателствата, въпреки тяхната малобройност са в полза на хипотезата за извънземното посещение пред много други хипотези.Изказвам фундаментално несъгласие с популярната догма на Научния Модел, че „необикновените хипотези изискват и необикновени доказателства”. Понякога необикновените хипотези се оказват тези, които са верни.Но в модерната наука това предпочитане на обикновените хипотези пред необикновените постоянно се използва като се игнорира правдоподобността и не се дава възможност за сериозно обсъждане на достойнствата на необикновените идеи. В голямата си част тази „фенове на сериозната наука” действат без много шум: чрез присмех в частни дискусии, на колегиални ревюта от рефери и редактори, при решения за отпускане на средства на лица (които са изхарчили милиони долари за неща, които днес биха се счели за „изследвания излезли от употреба”).

цитирай
2. анонимен - Ваня
18.02.2010 10:39
Струва ми се,че не са научни фанатици,а подкрепящи скапаната,разпадаща се икономика фанатици.Мисля че на всеки с малко мозък в главата му е ясно,че нещата за които говориш са истина,но никой не дава пари ,за да се проучат по-обстойно.Но пък доста хора дават пари ,за да не се проучват.Всички сме чували за изобретения,които биха обърнали с главата надолу някои сектори от икономиката,но какво се случва после с тях не става ясно.

цитирай
3. baimomchil - Не е така Ваня
18.02.2010 14:50
Аз често се сблъсквам с такива хора, нямащи ама абсолютно никаква икономическа изгода. Просто сляпо вярват в науката и дават горните паляшки обяснения на тези явления.
цитирай
4. djud - Най-лошото е, че тези "научни ...
18.02.2010 15:40
Най-лошото е, че тези "научни фанатици" се държат точно като някакви сектанти - не стига,че дори не искат да те чуят какво им обясняваш, или най-малкото поне да изслушат доводите ти, ами и започват да те обиждат, че си с болна фантазия, че си откачил и т.н. и т.н. - щом не виждаш това, което те виждат. Въпреки че, никой не гарантира,че виждат правилното. Няма значение, нали такава е официалната версия. Аз например много съм се чудела какво всъщност лекуват психиатрите - някакво отклонение в държанието на даден човек, според норми определени от обществото ! Ами ако обществото греши ??? Защо трябва да тъпчат този " отклонил се от правия път " индивид с една шепа лекарства, само и само да заприлича малко на тях ?! Ами ако той е много по-извисен духовно от това общество ? Изобщо - много трудно се променя СЪЗНАНИЕТО на хората откъдето и приемат трудно инако мислещите !
цитирай
5. cchery - верно ПАЛЯЦИ.......
18.02.2010 15:45
Живеем в твърде прагматичен свят.... свят на слепци...... свят на плюещите храчки, чийто единствен смисъл в живота е да отричат, чернят и тотално отричат всичко, което не се побира в стеснените им мозъци. Има и такива дето са платени храчки..... на тях им плащат за да вършат горното, макар да са съгласни с това, което ще плюят. Тия са двойно по-гадни, щото поставят съвестта си на колене и везна, претегляки нейната стойност и конвертирайки я във финикийски знаци.......
От опит мога много да говоря за хомеопатията и за нейната сила..... както и за тоталното й безпричинно отричане. Но отдавна спрях да убеждавам този и онзи в силата на хомеопатия..... просто питам всеки нейн отрицател: "По-здрав ли си отпреди 5 години?"..... или след поредното геройско лечение с минимум 2 антибиотика, 3 сиропа за кашлица и 2 чешита противоалергични, мултивитамини и разтворими хранителни добавки...... верно ПАЛЯЦИ.......
цитирай
6. baimomchil - Незнам за предметите
23.02.2010 23:27
но според Дан Браун, хорате сме Богове. Все пак не подценявай водата, тя е в основата на всичко и не от най-простите предмети.

Иначе интересна теория ;)
цитирай
7. djud - Не се прераждаме в предмети. Това ...
24.02.2010 09:19
Водата не е предмет, а вещество , което играе голяма роля в изграждането и създаването на живота! И не се прераждаме в предмети. Това пък откъде го измисли ? Даже и в живогни не се прераждаме ! Защото сме създадени съвсем за друга цел - ние сме петия елемент от петте съграждащи елемента - земя,вода,огън,въздух и човек /който е самопрогресиращ елемент/. И Богове не сме ! Може някога и да станем, но още сме много далече и дори не трябва и да си го помисляме и да се възгордяваме и самовъзвеличаваме :))))
цитирай
8. djud - до tanyaivanova
24.02.2010 14:12
Може ли да пишеш с БЪЛГАРСКИ букви !!!
Не е зле да вземеш да се запознаеш малко и със следните хипотезите : за наличието на особена форма на живот във финия (онзи) свят, за взаимоотношенията между духа (финия свят) и материята (физическия свят); за процесите на стареенето и безсмъртието; за дематериализацията и материализацията; за Генофонда на човечеството; с древните митове, легенди и религии, които май ще се окаже ,че не са плод на развинтена фантазия, а отразяват научните постижения на нашите предходници (лемурийци и атланти, затрити от лицето на Земята именно защото са сметнали себе си за БОГОВЕ и са решили , че могат да се месят в работата на Създателя !!!); за общия източник - Всеобщото информационно пространство или Висшият разум, когото обикновено наричаме БОГ. Тогава може и да ти се проясни картината, която започва от Сътворението, уплътняването на духа и появата на материята, проследява развитието на петте човешки раси (според терминологията на Блаватская) и стига до наши дни, до сомати-пещерите и подземната техногенна цивилизация на Шамбала и Агарти, живееща в други пространствено-времеви измерения, различни от нашите.
Кои сме ние ? Все още сме неразумни деца в сравнение с висшата земна цивилизация на лемурийците, създала Генофонда,чийто залог е твърде голям - да възроди човечеството в случай на глобална катастрофа или самоунищожение. Именно за да не можем да се възприемем като БОГОВЕ и да унищожим отново живота на Земята, за нас - петата цивилизация - са блокирани древните познания.Защото,когато хората се възгордели и си въобразили, че са БОГОВЕ, тогава и „третото око" престанало да действа.
И ако древните познания попаднат в ръцете на подобни хора-богове , те могат да ги използват за зли дела.
И това ще е така докато не осъзнаем дълбоката същност на ДОБРОТО и ЛЮБОВТА !!!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: baimomchil
Категория: Спорт
Прочетен: 2031553
Постинги: 118
Коментари: 1231
Гласове: 870
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930