Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2009 09:24 - Мила Родино, Ти си ... тотално сбъркана
Автор: baimomchil Категория: Други   
Прочетен: 4473 Коментари: 8 Гласове:
0



Един колега с мноооооого дълго име и много телефони, на които разбира се не може да бъде открит, ходи в Охрид на екскурзия наскоро. Позаговорихме се как е при братчедите в Македония и тъжни мисли нахлуха в моята глава.

Първата не чак толкова важна тема, която ще засегна е за културните забележителности. В България е пълно с архиологически находки, храмове, градове, гробници и крепости от времето на траките (тва понятие траки е грешно те са си българи), средновековие, та до наше време.

В Европа замъците са реставрирани, стаите са направени и подредени по автентичен начин и като посетиш, подобен тип замък се потапяш в атмосферата на онези времена. От моя колега с дългото име и многото ГСМ-и, разбрах че на Самуиловата крепост в Охрид са се вършели някакви строителни работи и вероятно е вървяла някаква подобна реставрация.

Къде сме ние? Нашите подобни обекти са на ниво камънак. Дори в уникална крепост като Царевец, единственото построено нещо е някакво подобие на църква с икони на Людмила Живков (емотикон шок и ужас). За да си представиш какво е било и как е било трябва да си с мнооооого голямо въображение, доста по голямо от имената на колегата ми.

Нямало пари за такова нещо е вечното оправдание. Е хубу ама в Македония как има? Ебаси, кой е член на ЕС, кой може да усвоява пари от евро фондове?

Както и да е,  другото обаче което ме шокира и то доста повече е културната ни деградация. Абе един ген сме, един народ, ама най-голямата музикална звезда в Македония е Тоше Проевски. Боготворят го. Колегата с дългото име и много телефони си беше взел няколко диска на Тоше. Копнах си единият да го прослушам. Диска беше с народни песни в съвременен вариант. Много добър! Пуснете си ютуб и чуите другите му песни и разберете за какво става въпрос. Например това:

http://www.youtube.com/watch?v=uDeH3doK7y8

После се замислих кой е българският аналог на Тоше. Няма такъв! Най голямата ни звезда в момента е Азис. Ебаси (незнам какъв емотикон да сложа тук). Тва ако не е културна деградация, незнам. А уж сме много по напред от тях. А уж сме един ген.

Къде сбърках ?


Тагове:   културен шок,


Гласувай:
0



1. анонимен - Не си сам
18.06.2009 09:34
сбъркани сме всички. Сбъркани сме с това, че ходим да гласуваме за разни подозрителни типове, че се оставяме тези типове да ни упрявляват и после ревем срещу тях , ама за малко. Сбъркани сме като народ. Както често чувам - Аспарух е виновен - кой строи държав на кръстопът. :). Виновни сме си с това че все чакаме някой друг да ни оправи
цитирай
2. milionche - много
18.06.2009 09:39
си прав; Благодаря за песента - наистина е хубава, както и другите които успях да чуя на този певец..хубав ден!
цитирай
3. ivdechev - Ще се оправим :-)
18.06.2009 09:39
Ние българите изживяваме някаква собствена криза, която е обхванала всеки един аспект от живота ни. Причините за възникването и са много, но по-важен е въпроса как ще излезем от нея ...
цитирай
4. baimomchil - Дарлиня, на тая тема за Исперих(...
18.06.2009 09:59
Дарлиня, на тая тема за Исперих(Аспарух), ще бъде посветен един от следващите постове, дано ти е интересен.

Мильонче, радвам се че си харесала песните, хубавото си е хубаво :)

Дечев, абсолютно съм съгласен с теб.

Благодаря ви за коментарите!
цитирай
5. kalchomaniq - има .....
18.06.2009 10:03
и други по-малки звездички.... дует ритон, лили иванова, миро и въобще серизона работа :)) я вижте канал 1 какво брилянтно предаване има целия неделен ден с онзи мустакат пич...хаха
поздрави:
Калоян
цитирай
6. elensia - Да споделя и аз впечатления
18.06.2009 10:46
Ми те и гърците от 2 антични камъка правят цял туристически комплекс. И турците и те не остават по-назад.
А аз последно бях на Белоградчишките скали и се изумих колко неподготвено за голям поток туристи беше мястото. Че те турците за едно пикливо водопадче бяха направили паркинг колкокото футболно игрище. А на белоградчик се чудиш къде да спреш. То там автобус не може да се завърти.
За Царевец си абсолютно прав.
цитирай
7. анонимен - И все пак не всички неща са забравени
18.06.2009 17:31
Искам да ви изкарам от песимистичните мисли макар и малко. Не всичко е занемарено. Има доста туристически обекти и в България които имат добър външен вид - в момента не мога да изброя конкретно но със сигурност има. А относно певците: аз харесвам народната музика във вида в които е. Не одобрявам пречупването, смяната и импровизациите които направо я изкарват от рамките на понятието "народна песен". Ако някой иска да слуша такива "народни песни" моля: Слави Трифонов импровизира доста добре и е доста известен. За почитателите на Народната Музика във вида в които е пята както едно време мога да препоръчам десетки имена на БРИЛЯНТНИ народни изпълнители и състави.

:-)

Съжалявам ако съм бил рязък но - мисля че всеки има право на лично мнение.
И като заключение държавата е такава каквато я направим Аз, Ти, Той ... само да чакаме от политиците е катода чакаме от умрял писно :-)
цитирай
8. анонимен - Бай Момчиле,
21.06.2009 19:46
ние всички сме объркани.Сега току що си свалих ОФ на Карбовски по случая с Николета и Павел и още повече се ядосах и потънах в мрачни мисли.
А иначе Тоше наистина е ангел.Жалко за това невероятно момче.Чуй му изпълнението на Jesus to a child на Дж.Майкъл.Уникално!
Поздрав от Валенсия!
Дио
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: baimomchil
Категория: Спорт
Прочетен: 2031626
Постинги: 118
Коментари: 1231
Гласове: 870
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930